位置: 首页 > 科学研究 > 学术动态 > 正文

学术报告八十七:王益 — Stability of viscous shock and rarefaction waves to compressible Navier-Stokes equations(流体力学中的偏微分方程系列讲座之六)

时间:2022-09-20 作者: 点击数:

报告时间2022923日(星期五) 14:30-15:30

报告地点:腾讯会议:422-594-146

:王益 研究员教授

工作单位:中国科学院数学与系统科学研究院 中国科学院大学

举办单位:数学学院

报告简介

The talk is concerned with our recent developments on the stability of composite wave with viscous shock and rarefaction waves to 1D compressible barotropic Navier-Stokes equations and stability of planar viscous shock wave to 3D compressible Navier-Stokes equations.

报告人简介

中国科学院数学与系统科学研究院研究员,中国科学院大学教授,博士生导师主要从事非线性偏微分方程的研究工作,研究兴趣为流体力学方程组的相关数学理论,包括Boltzmann方程的流体动力学极限、流体力学方程组的适定性理论(解的存在唯一性、稳定性和粘性消失极限)等,主要学术论文发表于Arch. Ration. Mech. Anal., Comm. Math. Phys.和SIAM J. Math. Anal.等国际重要刊物上。曾获国家自然科学基金委员会优秀青年基金的资助,以及中国科学院青年创新促进会优秀会员等

上一篇:学术报告八十八:崔逸凡 — Instrumental Variable Approaches To Individualized Treatment Regimes Under A Counterfactual World

下一篇:学术报告八十六:栗付才 — Asymptotic limits of the compressible Navier-Stokes-Fourier-P1 approximation model(流体力学中的偏微分方程系列讲座之五 )